Žurnālistu savienība apbalvos profesionālākos žurnālistus

Latvijas Žurnālistu savienība trešdien, 28.aprīlī, pasniegs balvas "Profesionālais žurnālists 2009", nra.lv informēja Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs Juris Paiders.

Žurnālistikas gada balvai par ievērojamu ieguldījumu preses brīvības veicināšanā 2009.gadā nominēta Anita Daukšte no laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" un Gunta Sloga, kura pērn strādāja laikrakstā "Diena".

Balvai "Labākais preses foto" nominēti šādi kandidāti: Aleksandrs Samarins no "Dinaburg Vesti", Māris Morkāns no "ŽZL", Mārtiņš Zilgalvis no "F64", Lauris Vīksne no "F64", Kristians Putniņš un Aivars Liepiņš no "Dienas".

Balvai "Žurnālistika par cilvēcību" nominēta Kristina Hudenko no "Subbotas", Inga Paparde no "Neatkarīgās Rīta Avīzes" un Uldis Briedis no "Dienas".

Par labāko Eiropas Savienības tematikas atspoguļojumu nominēti šādi žurnālisti - Ilze Rūtenberga-Bērziņa no "Latvijas Avīzes", Ina Strazdiņa no Latvijas Radio, Ina Oškaja no "Čas", Laura Voitiņa no "Stars", Inga Šņore no Latvijas Televīzijas raidījuma "De Facto" un Pauls Raudseps, kurš pērn strādāja laikrakstā "Diena", bet patlaban pārstāv žurnālu "Ir".

Balvai "Labākais žurnālists ekonomikā" nominēta Lāsma Vaivare no "Dienas Biznesa", Sergejs Pavlovs no "Delovije Vesti", Ilze Šteinfelde no "Neatkarīgās Rīta Avīzes", Andrejs Švedovs no "Telegraf", Dmitrijs Lindermans no "Biznes&Baltija" un Linda Rozenbaha no "Latvijas Avīzes".

Savukārt uz balvu "Labākais žurnālists IT un jauno tehnoloģiju jomā" pretendē Jānis Vēvers no "Lietišķās Dienas", Miks Latvis no "onkulis.com" un Marina Kovaļova no "SWH+".

Svarīgākais