Nelaimē Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku tuvinieku nevis banku atbalstam

© Ilustratīvs attēls

Sabiedrības aptauja apstiprina tuvinieku lielo nozīmi cilvēku dzīvēs - 55% Latvijas iedzīvotāju, kuri ugunsgrēka gadījumā zaudētu ievērojamu daļu iedzīves, pēc palīdzības vērstos tieši pie tuviniekiem vai draugiem, nevis bankas.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 90% valsts iedzīvotāju ir vismaz divas personas no radu un draugu vidus, uz kurām vienmēr var paļauties dzīves kritiskajās situācijās.

Ģimene vēl arvien ir mūsu stiprākais balsts

Apdrošinātāja BTA veiktajā aptaujā respondentiem tika jautāts, kam nepieciešamības gadījumā lūgtu finansiālo atbalstu, un visbiežāk, 36% aptaujāto, norādīja ģimeni, bet vēl 19% norādīja draugus. Piektā daļa, jeb 21%, norādīja, ka mēģinātu krāt paši, bet tikai 20% palīdzību meklētu pie aizdevējiem. Komentējot pētījuma datus, BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus uzsvēra tradīciju un ģimenes lielo lomu mūsu sabiedrībā: “Lai arī pēdējos gados daudz runāts par kreditēšanas lielo izplatību, šie pētījuma rezultāti uzrāda, ka pirmā palīdzība lielu nelaimju gadījumos būs no mums tuviem cilvēkiem. Pētījuma rezultāti liecina, ka apkārtējo cilvēku atbalsts ir spēcīgs. Tas ir apsveicami, ka iedzīvotāji nevairās savas problēmas pārrunāt tuvinieku lokā un risina tās kopā. Tomēr jābūt uzmanīgiem, vai savu atbildību dalīšana ar citiem nekļūst par pārāk lielu izaicinājumu savstarpējām attiecībām, tāpēc vislabāk par riskiem parūpēties laikus,” brīdina Jānis Lucaus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.