No šodienas līdz 21. maijam notiek "Tīrības dienas"; aicina ziņot par piemēslotām vietām

No šodienas līdz 21. maijam Latvijā jau otro gadu notiks akcija "Tīrības dienas", kuras laikā iedzīvotāji, uzņēmumu un iestāžu darbinieki tiks aicināti pastiprināti ziņot par netīrām vietām valstī, norādīt uz pozitīvajiem piemēriem, kā arī pašiem iesaistīties talkās un dabas sakopšanas aktivitātēs.

"Tīrības dienas" tiek veidotas ar mērķi iedzīvotājus mudināt vienu mēnesi gadā veltīt dabas sakopšanai, aģentūru LETA informēja "Tīrības dienu" projektu vadītāja Linda Osīte.

Akcijas laikā tiks apzinātas Latvijas netīrās, piemēslotās vietas, organizējot tīrības komandas uz konkrētajiem punktiem, tās savedot kārtībā. Lai rādītu piemēru, liela uzmanība "Tīrības dienu" laikā tiks veltīta labo piemēru - sakoptāko māju, biroju un pagalmu - izcelšanai, tādējādi vēlreiz pierādot, ka visu var izdarīt, ja to vēlas.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais