Divkārt pieaudzis pabalstu izkrāpēju skaits

© nra.lv

Šā gada pirmajā ceturksnī gandrīz divas reizes ir pieaudzis to cilvēku skaits, kuriem Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) ir pieprasījusi atmaksāt nepamatoti saņemtos pabalstus.

Kā pastāstīja VSAA pārstāve Edīte Olupe, šā gada pirmajos trīs mēnešos 6030 pakalpojumu saņēmējiem VSAA lūgusi atmaksāt nepamatoti saņemto bezdarbnieka, slimības, maternitātes un paternitātes pabalstu un valsts sociālo pabalstu pārmaksu. Kopējā pārmaksātā summa ir bijusi 503 671 lats.

No visiem minētajiem cilvēkiem 4321 bija nepamatoti saņēmis bezdarbnieka pabalstu, un šiem cilvēkiem VSAA pieprasījusi atmaksāt pārmaksātos 302 438 latus.

Salīdzinājumam, 2009.gada 1.ceturksnī VSAA bija pieprasījusi 3566 pakalpojumu saņēmējiem atmaksāt nepamatoti saņemto bezdarbnieka, slimības, maternitātes un paternitātes pabalstu un valsts sociālo pabalstu pārmaksu. Toreiz pārmaksātā summa bija 276 032 lati.

Kā ziņots, Valsts darba inspekcijas (VDI) veiktie apsekojumi liecinot, ka aptuveni 20% no visiem atklātajiem nereģistrētajiem darbiniekiem ne tikai nelegāli strādā, bet tai pat laikā saņem arī bezdarbnieka pabalstu.

Šā gada 1.ceturksnī, apsekojot 876 uzņēmumus, ir konstatēti 423 nodarbinātie bez rakstveidā noslēgta darba līguma. Salīdzinājumam, pērn šai pašā laika periodā tika atklāti 248 ēnstrādnieki.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.