Valsts prezidents talkojot Skrīveros iebetonēja soliņu un iestādīja lapegli

Valsts prezidents Valdis Zatlers talkojot Skrīveros iebetonē soliņu un iestāda lapegli. Prezidents Skrīveros talko ar ģimeni un kopā ar jaunsargiem, skautiem, gaidām un Skrīveru novada iedzīvotājiem.

Sakopšanas darbi notiek Skrīveru Dendroloģiskajā parkā, kur viņš iebetonēja soliņu un kopā ar kundzi Lilitu iestādīja lapegli.

Kopumā Lielajai talkai šogad tika pieteiktas vairāk nekā 1300 talkas norises vietas visā Latvijā, un talkas rīkotāji cer, ka talkas darbos izdosies iesaistīt 200 000 talcinieku.

Lielās talkas laikā tiks sakopta Rīgas lielākā avota Ķengaragā apkārtne, Liepājas, Ventspils, Rīgas un Saulkrastu pludmalēs tiks uzstādīti basketbola grozi, talkas darbi notiks arī Bērnu slimnīcā, Turaidas muzeja rezervātā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kā arī talka noritēs, braucot ar laivām pa upi no Kandavas līdz Rendai.

Talkas pasākumos piedalās gan politiķi, gan sabiedrībā zināmas personas, gan arī uzņēmumi un dažādas organizācijas.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais