Rīgas Stradiņa universitātes studenti un pasniedzēji sakopa mācību un prakses vietas

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti, akadēmiskais personāls un citi darbinieki ;sodien, Lielās Talkas ietvaros piedalījās sakopšanas darbos gan universitātes centrālās ēkas apkaimē, Dzirciema ielā 16, gan Sporta klubā, F. Brīvzemnieka ielā 24, gan ikdienas mācību prakses vietās - Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas 1. slimnīcā.

Talkošanas aicinājumam atsaucās vairāk kā 140 cilvēku. To skaitā ir studenti, absolventi, darbinieki un pasniedzēji, to vidū, arī universitātes rektors Jānis Gardovskis.

Rīgas Stradiņa universitātes rektors, profesors Jānis Gardovskis: "Vide veido cilvēku. Ap mums esošā apkārtne veicina un attīsta izglītības un darba procesu, tāpēc mūsu universitāte vienmēr ir bijusi atbildīga par vidi, kurā strādājam, mācāmies un dzīvojam. Mūsu ikgadējā piedalīšanās Lielajā Talkā jau ir kļuvusi par universitātes pozitīvu tradīciju. Tas ir viens no soļiem pretim mums apkārt esošās vides sakārtošanā."

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais