Ārlietu ministrijas darbinieki talko bijušā diplomāta Arnolda Spekkes dzimtas mājās

Ārlietu ministrijas darbinieki šodien devušies uz Stelpes pagastu Vecumnieku novadā, lai piedalītos Lielajā talkā, sakopjot bijušā Latvijas sūtņa un diplomātiskā un konsulārā dienesta vadītāja Arnolda Spekkes dzimtas mājas "Cīruļi" teritoriju.

Iecerēts sakopt bērza birztalu pie "Cīruļu" mājām ar cerību, ka tur kādreiz varētu tikt uzstādīta piemiņas zīme par šo īpašo māju un izcilajiem cilvēkiem, ko tā izauklējusi.

Profesors Arnolds Spekke bija izcils sava laika pedagogs, zinātnieks, no 1933.gada līdz 1940.gadam strādājis kā Latvijas sūtnis Itālijā, Grieķijā, Bulgārijā un Albānijā. No 1954.gada bijis pilnvarotais lietvedis, Latvijas sūtniecības Vašingtonā vadītājs un vēlāk arī ģenerālkonsuls ASV. No 1963. līdz 1970.gadam Spekkem tika uzticēts vadīt Latvijas diplomātiskā un konsulārā dienestu.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais