Apstiprināts projekts "Gotlande – Ventspils – Sāremā savienojums ilgtspējīgai attīstībai"

15.aprīlī ES Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas Uzraudzības komitejā apstiprināts projekts „Gotlande – Ventspils – Sāremā savienojums ilgtspējīgai attīstībai”. Projekts, ko īsteno Ventspils Brīvostas pārvalde sadarbībā ar Gotlandes municipalitāti un Kuresāres pilsētas pārvaldi, raksturots kā labi sagatavots un saņēmis ļoti augstu novērtējumu.

Projekts paredz veicināt triju valstu reģionu – Zviedrija (Gotlande) – Latvija (Ventspils) – Igaunija (Sāremā) ekonomisko attīstību, nodrošinot šo reģionu pieejamības un pievilcības uzlabošanu ar prāmja satiksmes attīstības palīdzību. Projekta realizācijai paredzēts līdzfinansējums no ES Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas prioritātes „Ekonomiski konkurētspējīgs un inovatīvs reģions”.

Projekta ietvaros plānots realizēt sekojošas aktivitātes:

- Tūrisma, biznesa un mārketinga stratēģijas izstrādi, kas paredzēs triju valstu tūrisma tirgus situācijas izpēti, ceļotāju interešu, vajadzību un pieprasījumu izpēti, prioritāro attīstības virzienu identificēšanu un rīcības plāna izstrādi;

- Jūras transporta attīstības izpēti, kas paredzēs jūras transporta satiksmes izpēti, analizējot pasažieru un kravu plūsmas projekta teritorijā, kā arī nosakot jūras transporta attīstības iespējas, mazinot slodzi uz sauszemes un gaisa transporta ceļiem;

- Tūrisma produktu un pakalpojumu veidošanas laboratoriju, kuras ietvaros tiks izveidoti jauni konkurētspējīgi tūrisma produkti, kā arī pilnveidota esošo tūrismu produktu un piedāvāto pakalpojumu kvalitāte, tādējādi paaugstinot tūrisma sektorā strādājošo uzņēmēju konkurētspēju.

Projektu plānots realizēt laika posmā no 2010.gada maijam līdz 2012.gada aprīlim, un tā budžets ir 1,56 miljoni eiro, tai skaitā no ES atbalsta finansējums 1,26 miljoni eiro.

Svarīgākais