Rīgas Mo­tormuzejā jauns unikāls eksponāts – "koka Moskvičs"

© Ilmārs Znotiņš

Atklājot jauno tūrisma sezonu un atzīmējot Rīgas Motormuzeja 21. dzimšanas dienu, interesentiem tiek piedāvāts jauns, unikāls eksponāts - kravas furgons «Moskvič» 401/422 saukts arī par «koka Moskviču».

Kravas furgons izgatavots no tērauda, dermantīna jumta un koka virsbūves. Tā nesošā grīda kopā ar koka konstrukcijām bija paredzēta īsam ekspluatācijas periodam. Pēc automašīnu nolietošanas tās nodeva skolu rīcībā, kur topošie automehāniķi izmantoja Moskviču, lai apgūtu automašīnas uzbūvi un darbības principus.

Kravas furgonu Moskvič 401/422 ar kravnesību 200 kilogrami ražoja no 1948. līdz 1956. gadam. Automašīna pārsvarā tika izmantota, lai pārvadātu pastu, kā arī konteinerus ar monētām priekš telefonu automātiem.

Rīgas motormuzejā esošais eksponāts pirmo reizi sabiedrībai tiks demonstrēts otrdien, 27.aprīlī.

Šis ir viens no trim «Moskvič» furgoniem, kurš ir pilnībā restaurēts. Vēl divi šādi modeļi ir apskatāmi Maskavā. Automašīnu Rīgā restaurējuši Rīgas motormuzeja speciālisti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.