Kanādas mediji: Latvijas iedzīvotāji skeptiski par karavīru ierašanos

© Gatis Dieziņš (Jaunsardzes un informācijas centrs)

Kanādas nacionālais ziņu medijs CBC ziņo, ka Latvijas iedzīvotāji ir skeptiski noskaņoti pret karavīru ierašanos, jo tas varot "izprovocēt krievus".

Kanādas nacionālais ziņu medijs Canadian Broadcasting Corporation (CBS) veikuši reportāžu par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu saistībā ar 450 karavīru izvietošanu valsts teritorijā. "Kravājot ceļasomas un iepazīstot jauno apkārtējo vidi, karavīriem jāsaskaras arī ar skepsti par viņu noderību," raksta medijs.

Ģenerālis Veids Ratlends neslēpj - Kanāda šeit ir tikai tam, lai reaģētu un aizsargātu Latviju no Krievijas potenciālās agresijas.

CBC iedzīvotāju viedokli par to devušies noskaidrot Rīgas Centrāltirgū. "Bailes ir nelielas," spriež Rimants Māceikis. "Esam daļa no NATO un nedomāju, ka Krievija uzdrošinātos mums uzbrukt." Pretēju viedokli izteicis Kaspars Cabulis: "Domāju, ka tikai nevajadzīgi kaitinām Krieviju."

Bet Olga Silo paskaidrojusi kāpēc apdraudējuma no Krievijas puses neesot vispār. "Krievija atdeva Latvijai brīvību, man škiet, tādēļ tā Latviju atpakaļ tagad neņems," spriež gurķu tirgotāja.

Kā ziņots, Latvijā sestdien 100 cilvēku sastāvā Kanādas bruņoto spēku mehanizētās brigādes karavīru grupa.

Svarīgākais