VAKARA ZIŅAS. Birkavs vairs neredz, tomēr ir aktīvs saviesīgās dzīves baudītājs

© Santa Sergejeva

Bijušais ministru prezidents Valdis Birkavs, par spīti redzes problēmām, joprojām ir aktīvs saviesīgās dzīves baudītājs.

Tiesa gan, viņam vienmēr līdzās ir mīļotā sieviete Marina Dianova. Birkavs atzina, ka viņa dzīve beidzamā laikā ir kļuvusi fantastiski interesanta, jo arī pasaule ir kļuvusi interesanta. «Vienlaikus tik daudz notikumu, kas mainīs pasauli nākamajos 20 gados, ilgi nav bijuši. Pēdējie tādi notikumi bija 90. gados.»

Birkavs stāsta, ka lielākoties dzīvo Latvijā, kā arī regulāri apmeklē prestižā Madrides kluba pasākumus, kura biedrs viņš ir jau ilgus gadus. «Lielākoties mani visur pavada dzīvesbiedre, jo viens es vairs nekur nebraucu redzes problēmu dēļ. Man ir palaimējies ar Marinu,» piebilst Birkavs, kurš ar dzīvesbiedri dzīvo saticīgi jau 20 gadu garumā.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais