REPORTĀŽA: Vai talseniekiem viegli veikt izvēli šajās pašvaldību vēlēšanās?

© Vladislavs Proškins/ f64 photo agency

Šodiena, 3. jūnijā, visā Latvijā norisinās pašvaldību vēlēšanas. Balsot iespējams savā vēlēšanu iecirknī no 7.00 rītā līdz 22.00 vakarā. Arī Talsu novadā cilvēki tiek aktīvi aicināt, lai iesaistītos vēlēšanu procesā un lemtu sava novada nākotni.

Talsu novadā ir iespējams balsot 21 iecirknī. Trīs iecirkņi atrodas Talsu pilsētā - Talsu 2. vidusskolā, Talsu novada administratīvajā centrā un Talsu tautas namā.

Kopumā Talsos iepriekšējā balsošanā ir piedalījies 1001 iedzīvotājs, savukārt līdz plkst. 12.00, ieskaitot iepriekšējo dienu rezultātus, savu balsi par tīkamāko partiju jau ir snieguši 24.97% jeb 6201 balsstiesīgie.

Pašreiz Talsu novada domes priekšsēdētājs ir Aivars Lācarus, kurš savus pienākumus pilda jau trešo reizi.

Kā liecina dati Talsu novada mājaslapā, iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013. gadā Talsu novadā savu izvēli izdarījuši vien 32,6 % balsstiesīgie. Tādējādi uzrādot vienu no zemākajām aktivitātēm Latvijā.

Pašvaldību vēlēšanās balsstiesīgi vēlēt Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi, sākot no 18 gadu vecuma. Vēlēšanās piedalīties un atdot savu balsi var reģistrētajā iecirknī atbilstoši savai dzīvesvietai.

Svarīgākais