Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ļaundaris ierauga labāku braucamrīku un "apmaina" to pret savējo

© Valsts policija

29.maijā Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirknī vērsās kāda persona ar iesniegumu par velosipēda zādzību. Cietušais pastāstīja, ka velosipēds tika nozagts Rīgā, Republikas laukumā 2, ap pulksten 14.30.

Pārbaudot video ierakstus no notikuma vietas, likumsargi noskaidroja, ka kāds vīrietis, kurš braucis ar savu velosipēdu, piestājis pie velo novietnes Republikas laukumā un to pieslēdzis.

Pēc video ieraksta redzams, ka iepriekš minētais vīrietis pie šīs velo novietnes piestājis ar nolūku iegūt jaunu, sev tīkamāku braucamrīku.

Izvēloties savai sirdij tīkamāko velosipēdu, ļaundaris, izmantojot līdzi paņemtās knaibles, pārknieba kāda sveša velo drošības trosi un aizbrauca ar kāroto mantu. Jāpiemin, ka pēc sava braucamrīka aizdomās turētais vīrietis vairs neatgriezās.

F64

Likumsargi, veicot izmeklēšanas darbības, atklāja šī vīrieša identitāti un devās uz viņa mājokli, lai veiktu sankcionēto kratīšanu. 31.maijā, kratīšanas laikā, vīrieša mājoklī tika atrastas un izņemtas knaibles ar kuru palīdzību aizdomās turētais veicis konkrētā velosipēda zādzību. Diemžēl nozagto riteni likumsargiem atgūt neizdevās. Jāpiemin, ka nozagtā velosipēda aptuvenā vērtība ir 500 eiro.

1992.gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskām zādzībām.
Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi: par zādzību un par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par abiem noziegumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.