Lielajā talkā bez maksas pieņems lietotās auto riepas

Nolietotās auto riepas tiks pieņemtas 24.aprīlī un 25.aprīlī no plkst.9 līdz 17 divos SIA «EKO Osta» riepu pieņemšanas punktos - Rīgā, Tvaika ielā 39, un Emburgā, pa ceļam no Jelgavas uz Iecavu.

Lielās talkas dienā «Zaļā josta» un «EKO Osta» aicina visus Latvijas iedzīvotājus, uzņēmumus un it īpaši autoservisus rīkot talku savā garāžā un nodot otrreizējai pārstrādei nevajadzīgās nolietotās auto riepas, rūpējoties par tīru Latvijas vidi.

Lai atvieglotu un paātrinātu nolietotu riepu pieņemšanas procesu, pirms riepu nogādes pieņemšanas punktā iepriekš nepieciešams sazināties ar SIA «EKO Osta» pārstāvjiem, precizējot riepu nogādes laikus.

Patlaban Rīgas filiālē ir iespējama vienīgi vieglo automobiļu riepu nodošana, savukārt Emburgas filiālē bez maksas tiek pieņemtas gan vieglo, gan smago auto riepas.

Riepas dabiskos apstākļos sairst vairāk nekā 100 gadu laikā. Ievērojot to, ka gumijas ražošanai jaunu riepu izgatavošanai tiek izmantoti naftas produkti, riepu sadalīšanās galaprodukti ir kaitīgi videi un var saindēt to, kā arī apdraudēt cilvēku veselību. Savukārt dedzinot riepas ugunskurā vai nepareizi aprīkotā apkures katlā, tiek radīts kaitējums ekoloģiskajai sistēmai.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais