Veselības un sociālās aprūpes darbinieki lūgs nodrošināt papildu finansējumu veselības nozarei

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) lūgs Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (ZZS) un Valsts prezidentu Valdi Zatleru tomēr rast iespēju nodrošināt veselības nozari ar papildu finansējumu, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu pieejama kvalitatīva veselības aprūpe, pēc šodien notikušās arodbiedrības ārkārtas padomes sēdes aģentūru LETA informēja arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris.

Kā norādīja Keris, papildu nauda nozarei ir nepieciešama un, ja šīs amatpersonas tomēr LVSADA viedokli neatbalstīs, tad Eiropas Komisijas atbildīgajām institūcijām tiks iesniegta prasība pret valsti par Eiropas cilvēktiesību hartas 35.panta neievērošanu Latvijā. 35.pants paredz, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības saņemt kvalitatīvu veselības aprūpi.

Keris gan cer, ka, tik strikti soļi nebūs jāsper, tomēr, ja tā notiks, tad ikvienam iedzīvotājam tiks piedāvāta iespēja parakstīt iesniegumu Eiropas Komisijai.

LVSADA vadītājs uzskata, ka situācija Latvijā veselības jomā ir dramatiska, jo personāls ir samazināts par 15%, bet akūto pacientu skaits slimnīcās arī audzis par 15%, turklāt lielajās slimnīcās arī par 30%.

Svarīgākais