Vai slimnīcās esošajiem nav iespējams novēlēt?

© Līga Nestere/ F64 Photo Agency

Jau pavisam drīz norisināsies pašvaldību vēlēšanas un liela daļa dosies uz tuvākajiem iecirkņiem, lai vēlētu. Tomēr ir daļai iedzīvotāju, kuri vēlētos to darīt, bet viņiem šāda iespēja nepastāv

Bez Tabu skatītājs Uldis min, ka viņa mamma ir nonākusi slimnīcā un viņai nebūs iespējams novēlēt par sev tīkamākajiem kandidātiem. ‘’Vakar uzzināju faktu, ka uz slimnīcu neviens no vēlēšanām nenāks un nobalsot nevarēs.’’ Tādā veidā cilvēki, kuri atrodas slimnīcā un vēlas novēlēt to nevarēs izdarīt.

Savukārt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāvis Ritvars Eglājs Skaties.lv pauž, ka līdz 16. maijam cilvēkiem bija iespējams nomainīt savu vēlēšanu iecirkni. Tādēļ cilvēkiem, kuri ilgstoši pavada laiku slimnīca, tika sniegta iespēja nomainīt savu vēlēšanu iecirkni uz slimnīcai tuvāko, lai būtu iespēja nobalsot.

Ja slimnīcā cilvēks ir nonācis pēdējo dienu laikā, diemžēl piedalīšanās vēlēšanās nebūs iespējama.

Tomēr, ja cilvēks atrodas slimnīcā, kura ir noteiktā vēlēšanu iecirkņa teritorijā, vēlēšanu komisija arī tur dosies pēc balsīm. Ja slimnīca neatrodas notiktajā vēlēšanu iecirkņa teritorijā, tad vēlēšanās nav iespējams piedalīties.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais