Latvija pirmajā vietā bērnu traumu skaita ziņā

© f64

Vasaras brīvlaiks ir sācies, un bērni sāk savu brīvo laiku pavadīt ārpus mājām, iesaistoties dažādās aktivitātes. Bieži vien šādas aktivitātes var beigties ar traumām.

Latvija ierindojas topa augšgalā bērnu traumu skaita ziņā Eiropā. Mediķi aicina vecākus uzmanīt savas atvases un stāstīt par drošību dažādas situācijās, lai pasargātu sevi.

Kā Skaties.lv pauž, vasaru var uzskatīt par vienu no bīstamāko laika posmu, kurā ir iespējams gūt visvairāk traumu neuzmanīgi rīkojoties dažādas situācijās. Bērnu slimnīcā katru dienu nonāk gandrīz simts bērni. Mediķi uzskata, ka lielākoties, 70% no šīm traumām varēja nenotikt. Visbiežāk slimnīcā nonāk bērni ar galvas traumām.

Aigars Pētersons, bērnu ķirurgs, BKUS valdes loceklis min, ka bērnu skaits Latvijā samazinās, taču traumu skaits paliek nemainīgs.

Tādēļ vecākiem būtu savām atvasēm jāstāsta par drošību gan uz ūdens, gan sauszemes, kā arī jāveicina tas, lai bērni izmantotu aizsargķiveres un ceļu, roku sargus lietojot dažādus braucamrīkus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.