Basketbola draugus sestdien aicina talkot Valmierā, pie Daliņa stadiona

24.aprīļa Lielajā Talkā visi basketbola spēles cienītāji aicināti sakārtot Daliņa stadiona apkārtni, kur talkas dienā tiks uzstādīti arī jauni basketbola grozi.

Basketbola kluba "Valmiera" treneris Gatis Melderis: "Valmieras pilsētu veido tās daba un apkārtne, kurā ikdienā dzīvojam. Tīrs gaiss, meža takas un atpūtas vietas dažkārt šķiet kā pašsaprotama lietas, kuras ikdienā tiek izmantotas, bet bieži vien tiek aizmirsts dabai par to pateikties. Lielā Talka ir lieliska iespēja dot dabai to, ko viņa ir pelnījusi - tīrību un atzinīgu attieksmi no ikviena. Mums ir svarīgi, ka dzīvojam skaistā un sakoptā vidē un varam lepoties ar to. Jau šodien ikvienam ir jādomā par nākotni un šī ir iespēja dot savu artavu tās veidošanā. Tāpēc aicinu ikvienu sestdien pulcēties Daliņa stadionā, lai kopīgiem spēkiem sakoptu apkārtni un kopumā labi pavadītu šo dienu!"

Basketbola kluba "Valmiera" spēlētāji būs darbu vadītāji, kuri iesāks Lielo Talku ar fizisko iesildīšanos visiem talkas dalībniekiem. Paralēli grozu uzstādīšanai un sakopšanas darbiem, darbosies radošās darbnīcas: Putnu mājā bērni pēc sagatavēm varēs izgatavot putnu būrīšus, savukārt Solu darbnīca paredzēta salauztu solu restaurācijai. G

Basketbola draugu talkas notiks arī Saulkrastu, Salacgrīvas, Ventspils un Liepājas pludmalēs.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.