Neatliekamās palīdzības dienests organizē guļvietas lidostā "Rīga" iesprostotajiem pasažieriem

Saņemot lidostas "Rīga" lūgumu palīdzēt, Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests no valsts medicīniskajām rezervēm izsniedzis lidostai nepieciešamo inventāru, tai skaitā gultas, matračus, silvenus u.c., lai lidostā varētu nodrošināt to pasažieru izmitināšanu, kas lidostas tranzīta zonā gaida lidmašīnu reisu atjaunošanu un kādu iemeslu dēļ nevar būt nodrošināti ar naktsmītnēm ārpus lidostas teritorijas.

Kā jau iepriekš ziņots, ne tikai Rīgas lidostā, bet arī lielākajā daļā Eiropas valstu lidostu jau vairākas dienas ir atcelti lidmašīnu reisi pēc Īslandes vulkāna izvirduma, kura rezultātā Eiropas un arī Latvijas debesis klāj izvirdušā vulkāna pelnu daļiņas. Atcelto reisu dēļ lidostās ilgāku laiku nākas pavadīt arī cilvēkiem, kuri ir bez valstu vīzām tranzītā no vienas valsts uz otru.

NMP dienesta direkora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics uzsver: "Diemžēl situācija, kāda izveidojusies lidostās saistībā ar vulkāna izvirduma radītajām sekām ir cilvēkus mokoša. Saņemot ministres Lindas Mūrnieces atļauju no valsts medicīniskajām rezervēm, kas domātas tam, lai ārkārtas situācijās izveidotu papildus gultas slimnīcās slimnieku aprūpei, lidostā tur šobrīd "iesprostotiem" cilvēkiem nogādāts nepieciešamais papildus gultu daudzums un nodrošināts viss vajadzīgais gulēšanai. Latvijas valsts ir atbildīga ne tikai par savas valsts iedzīvotājiem, bet arī jebkuras citas valsts pilsoņa veselību un drošību, kas pie mums ir iebraucis, tāpēc visu iesaistīto dienestu koleģiāla sadarbība šādās situācijās ir ļoti nozīmīga" .

Svarīgākais