"airBaltic" atceļ lidojumus no lidostas "Rīga" līdz rītdienas plkst.9

Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") ir atcēlusi paredzētos lidojumus no Rīgas līdz otrdienas plkst.9 vulkāna izvirduma Īslandē radītā pelnu mākoņa dēļ, informēja kompānijā.

"Daži lidojumi joprojām netiek atcelti, jo mēs ceram, ka gaisa telpa tiks atvērta un mēs varēsim nogādāt lidostās gaidošos pasažierus mājās. Tomēr mēs brīdinām, ka varam būt spiesti atcelt arī šos lidojumus, ja apstākļi neuzlabosies un gaisa telpa paliks slēgta," informē "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Kompānija brīdina pasažierus, ka lidojumi var tikt atcelti arī rīt. Jaunākā informācija tiks sniegta otrdien plkst.9.

Atcelti ir arī visi "airBaltic" lidojumi no lidostām Eiropā, Skandināvijā, Tuvajos Austrumos un NVS valstīs.

Aviokompānija informē, ka pasažieri, kuri bija rezervējuši aviobiļetes uz kādu no atceltajiem lidojumiem, var izmantot nākamo pieejamo lidojumu bez papildu samaksas (ja lidojums ir pārcelts līdz 2010.gada 31.maijam), vai arī saņemt pilnu aviobiļetes cenas atmaksu jebkurā "airBaltic" biļešu kasē, tūrisma aģentūrā, kur biļete nopirkta, vai arī zvanot vai nosūtot e-pastu "airBaltic" biļešu rezervācijas centram.

Ja izrādās, ka atcelto lidojumu dēļ ceļojums vairs nav aktuāls un nav nepieciešams lidot ar nākamo reisu, lidojuma maiņa vai kompensācijas saņemšana no "airBaltic" nav jākārto nekavējoties - to var izdarīt arī vēlāk, izvairoties no rindām. "airBaltic" tādējādi varētu sniegt palīdzību tiem pasažieriem, kuriem tā ir akūti nepieciešama, norāda aviokompānija.

Jau ziņots, ka Eiropas debesis pārņēmis pelnu mākonis, kura dēļ slēgtas vairākas starptautiskās gaisa telpas un atcelti simtiem lidojumu.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais