Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Valdības ēkā pēkšņi radušās domstarpības tualešu dēļ

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Valdības ēkā atrodas vairākas valsts iestādes. Tostarp kaimiņos Ministru kabinetam atrodas Augstākā tiesa. Gaitenī, kas ir ēkas pusē, kurā atrodas tiesa, ir arī labierīcības. Turklāt tās ir valdības sēžu zāles vistuvāk esošās tualetes, kas iepriekš bijušas pieejamas visiem valdības apmeklētājiem. Tomēr aptuveni pirms trim nedēļām tualetes pēkšņi slēgtas, vēsta "LNT ziņas".

Šobrīd labierīcbas durvis tagad aprīkotas ar piekļuves kontroles sistēmu. Kā izrādās, tad ar magnētiskajām kartēm, ko izniedz Valsts kanceleja, tās atvērt nav iespējams. Tualetes nu slēgtas gan valdības ierēdņiem, gan ministriem un viesiem.

Sarunā ar "LNT ziņām" Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Linda Jākobsone norādījusi, ka labierīcības, kas atrodoties Augstākās tiesas pusē slēgtas, jo, acīmredzot, Augstākā tiesa kādu iemeslu dēļ uzskatījusi par pareizu liegt piekļuves tiesības apmeklētājiem.

F64

Savukārt Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece medijam pastāstījusi, ka šīs labierīcības ir slēgtas, jo tās tikušas pārāk noslogotas. ualetešu aprīkošana ar piekļuves kontroles sistēmu Augstākajai tiesai izmaksājusi 385 eiro.

Valsts kanceleja norādījusi, ka ir saņēmusi vienu sūdzību. Jāsaka, ka droši vien tas iemesls ir tāds, ka nevis labierīcības vispār valdības sēžu apmeklētājiem ir nepieejamas, bet cilvēkiem ir grūti mainīt savus paradumus, vēsta "LNT ziņas". Valsts kancelejā norāda, ka valdības apmeklētājiem ir pieejamas arī citas labierīcības, tikai līdz tām jāmēro nedaudz tālāks ceļš.

Augstākā tiesa izņēmuma kārtā tualetes ir gatava atvērt ar nosacījumu, ka Valsts kanceleja šajā laikā nodrošina apkopēju, kas uzrauga telpu stāvokli ne retāk, kā ik pēc 30 minūtēm.