Zatleram nepirks māju, bet gan lielu dzīvokli

Kopš pagājušās vasaras jautājums par Valsts prezidenta Valda Zatlera dzīvokli, kas viņam pienāksies pēc prezidentūras beigām, uz nenoteiktu laiku ir atlikts. Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) norāda, ka konkursu piemērotāko telpu meklēšanai pagaidām neizsludinās, taču ir zināms, ka tam jābūt 230 kvadrātmetru lielam dzīvoklim.

"Ievērojot nepieciešamību samazināt valsts budžeta izdevumus, jautājuma izskatīšana par dzīvokļa iegādi eksprezidentam pēc Valsts prezidenta kancelejas (VPK) lūguma pērn jūlijā atlikta un konkursa dzīvokļa izvēlei nolikums ar kritērijiem netika apstiprināts. Taču, tiklīdz VPK jautājumu atkal aktualizēs, VNĪ ir gatava operatīvi rīkoties, lai tiktu izpildīta garantija, kas nostiprināta likumā Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu," Neatkarīgajai stāsta VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Viņa norāda, ka VPK izvirzītie kritēriji un ekonomiskie apstākļi valstī kopumā kalpos par pamatu piemērota dzīvokļa izvēlē bijušajam Valsts prezidentam.

Jau ziņots, ka V. Zatlera sākotnējās minimālās izvirzītās pamatprasības ir, lai dzīvoklis būtu līdzvērtīgs atjaunotās Latvijas Republikas bijušajiem valsts prezidentiem piešķirtajiem dzīvokļiem.

Eksprezidentiem Guntim Ulmanim un Vairai Vīķei-Freibergai lietošanā nodoto dzīvokļu Brīvības ielā 38 platība attiecīgi ir 236,7 un 236,3 kvadrātmetri.

V. Zatlera prezidentūra beigsies 2011. gada jūlijā, un, ja viņu Saeima atkārtoti nepārvēlēs vēl uz četriem gadiem, tad VNĪ prezidents jau nākamvasar būs jānodrošina ar valsts apmaksātu atbilstošu dzīvesvietu.

***

UZZIŅAI

PREZIDENTAM PĒC PILNVARU TERMIŅA BEIGĀM PIENĀKAS:

- ikmēneša pensija 50 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma

- lietošanā viens valsts dzīvoklis

- lietošanā viena automašīna

- sekretāre

- par to, vai personai, kas bijusi ievēlēta par Valsts prezidentu, nepieciešama apsardze, katrā atsevišķā gadījumā lemj Ministru kabinets

Svarīgākais