Latvijas vēstniecībās par vīzu noformēšanu prasītas dāvanas

Divās Latvijas vēstniecībās - Gruzijā un Ukrainā - notiek izmeklēšanas procesi saistībā ar iespējamu korupciju, šovakar ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pēc raidījuma vēstītā, Latvijas vēstniecības konsule Tbilisi par Latvijas vīzu noformēšanu esot prasījusi dāvanas - zelta rotaslietas un citus vērtīgus priekšmetus. Savukārt Ukrainā sūdzas, ka tur mūsu goda konsule Odesā mēģinājusi izspiest naudu no uzņēmējiem.

Ārlietu ministrijā (ĀM) "Nekā personīga" apstiprināja, ka pēc saņemtajām sūdzībām par korupciju, šonedēļ no amata ir atstādināta Latvijas vēstniecības konsule Gruzijā Gundega Smiltiņa un apturēts mandāts Latvijas goda konsulei Ukrainā Olenai Aleksejenko.

ĀM valsts sekretārs Andris Teikmanis norāda, ka Smiltiņa patlaban ir pārcelta darbam ĀM centrālajā aparātā. "Mēs turpināsim šo pārbaudi un tad pieņemsim lēmumu. Kāds būs lēmums, pašlaik pateikt nevaru, bet viņas karjeras iespējas diplomātiskajā dienestā es nevērtēju pārāk augstu," saka ĀM valsts sekretārs.

Arī saistībā ar Aleksejenko gadījumu pārbaude tiek turpināta. "Mēs esam šādu informāciju saņēmuši, ka goda konsulei ir bijušas finanšu problēmas. Mēs esam apturējuši viņas mandātu un par to noinformējuši Ukrainas Ārlietu ministriju un pašlaik veicam tālāku pārbaudi," norāda Teikmanis.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.