Latvijas iedzīvotāji piedāvā ceļotājus uz Eiropas valstīm vest ar privāto transportu

Slēgtās gaisa satiksmes dēļ pēdējās dienās vairākas privātpersonas piedāvājušas iespēju ar savu privāto transportu - miniveniem, mikroautobusiem - nogādāt ceļotājus uz vairākām valstīm Eiropā.

Kā stāsta 1188 opertore Linda, konkrētas statistikas par šādu zvanu skaitu dienesta rīcībā pašlaik neesot, bet piedāvājumu esot daudz.

Ļoti daudz cilvēku uzziņu dienestam zvana un taujā par alternatīvām iespējām aizbraukt no Latvijas ar vilcienu, autobusu. Tā kā arī šīs iespējas ir visai ierobežotas, uzziņu dienests piedāvā iespēju doties izvēlētajā maršrutā ar privāto transportu. "Cilvēki šo iespēju labprāt izmanto un ir pateicīgi Latvijas iedzīvotājiem par šāda veida palīdzību," sacīja uzziņu dienesta darbiniece.

Ir personas, kas par braucienu prasa konkrētu summu, piemēram, 70 eiro (ap 50 latu) no cilvēka par braucienu uz Berlīni, citi piedāvā iespēju par cenu vienoties, vēl citi vēlas samaksu tikai par benzīna izdevumiem.

Visvairāk cilvēku vēlas nokļūt Lielbritānijā, Vācijā.

Savus pakalpojumus piedāvājusi arī kāda autonomas firma, piebilda operatore.

Savukārt uzziņu dienesta 1189.lv zvanot pārsvarā, lai uzzinātu par Rīgas lidostas darbību. Kāds cilvēks zvanījis un interesējies par iespēju no Polijas tikt uz Latviju, taču šādu zvanu neesot īpaši daudz.

Jau ziņots, ka daudzi izmisuši cilvēki nokļūšanai izvēlētajos maršrutos citās valstīs izmanto arī taksometru pakalpojumus, informē "Rīga Taxi" valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs.

"Rīga Taxi" vairāk nekā 50 taksometru jau mērojuši ceļu uz vairākiem punktiem gan Baltijas valstīs, gan arī Eiropā, lai savus klientus nogādātu uz mājām vai būtiskiem pasākumiem, kas nevar tikt kavēti vai atlikti gaisa satiksmes ierobežojumu dēļ.

Mašīnas devušās gan uz Tallinu, Viļņu, Kauņu, Klaipēdu, arī Varšavu un Berlīni. Kā tālākos reisus viņš minēja Kopenhāgenu un Londonu.

Kā jau ziņots, gaisa satiksmes atjaunošana ir atkarīga no Islandes vulkāna darbības intensitātes.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.