Zatlers ar kundzi piedalīsies Polijas prezidenta bērēs

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu piedalīsies Polijas prezidenta Leha Kačiņska un viņa dzīvesbiedres Marijas bērēs Krakovā.

"Šīs dienas ir gan skumjas, gan traģiskas - gan poļiem, gan latviešiem, gan Latvijas poļiem, gan visiem eiropiešiem. [...] Prezidents Kačiņskis un Marija Kačiņska bija arī tuvi mūsu ģimenes draugi, un šīs sēras man ir arī ļoti personīgas. Es vēlreiz izsaku līdzjūtību un esmu kopā ar visiem poļiem visā pasaulē," iepriekš pēc parakstīšanās līdzjūtību grāmatā Polijas vēstniecībā Rīgā sacīja Valsts prezidents.

Polijas prezidenta un viņa sievas bēres notiks Krakovā, Vāveles pilī. Vakar Varšavā notika bojā gājušā prezidenta un pārējo 95 personu piemiņai veltīts dievkalpojums.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais