Ar klusuma brīdi un trauksmes sirēnām piemin bojā gājušo Polijas prezidentu

© Scanpix

Šodien ar trīs minūšu ilgu klusuma brīdi un trauksmes sirēnām visā Latvijā tika pieminēts traģiski bojāgājušais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un poļu delegācija.

Lai arī transportlīdzekļu vadītāji tika aicināti iespēju robežās apstāties un ievērot triju minūšu klusuma brīdi, autovadītāji turpināja ierastās gaitas. Kā novēroja aģentūra LETA, Rīgas centrā, ignorējot klusuma brīdi, savas ikdienas gaitas turpināja arī sabiedriskais transports.

Arī aģentūras LETA uzrunātie cilvēki Rīgas ielās bieži vien nezināja, kam par godu skan trauksmes sirēnas. Daži pauda bažas par iespējamas avārijas vai katastrofas draudiem saistībā ar vulkāna izvirdumu Īslandē un ar to saistīto pelnu mākoni, kas izpleties virs lielākās daļas Eiropas.

Jau ziņots, ka šodien Krakovā, Vāveles pilī, notiek Polijas prezidenta un viņa sievas bēres. Uz tām devies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Polijas prezidenta un viņa sievas bēres notiks Krakovā, Vāveles pilī.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais