LTV tiešraidē būs skatāma Polijas prezidenta bēru ceremonija

Šodien Polijas pilsētā Krakovā notiks atvadīšanās no traģiskajā aviokatastrofā bojā gājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska un viņa dzīvesbiedres Marijas Kačiņskas, un bēru ceremonija, kā arī vairākas piemiņas pārraides tiešraidē būs skatāmas Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā.

Plkst.12 LTV 1.kanāla un arī LTV 7.kanāla ēterā būs triju minūšu ilgs klusuma brīdis, kas visā valstī izsludināts Polijas traģēdijas piemiņai.

Plkst.12.03 tiešraidē no Svētā Jēkaba katedrāles sāksies piemiņas dievkalpojums, ko vadīs kardināls Jānis Pujats, bet no plkst.14.30 LTV 1.kanāla studijā būs Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis un citi viesi, kas skatītājus noskaņos gaidāmajai atvadu ceremonijai.

No plkst.15 sāksies bēru ceremonijas tiešraide no Krakovas, kur Polijas tauta atvadīsies no Polijas prezidenta un viņa dzīvesbiedres. Bēru ceremonijas tiešraide orientējoši paredzēta līdz plkst.17.50.

Jau ziņots, ka sestdien, 10.aprīlī, lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents, viņa dzīvesbiedre, vairāki Polijas Seima un Senāta locekļi, garīdznieki un augstas militārpersonas.

No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais