Gaisa telpa virs Latvijas būs slēgta līdz svētdienas plkst.9

Gaisa telpa virs Latvijas Īslandes vulkāna izvirduma pelnu mākoņa dēļ būs slēgta vismaz līdz svētdienas, 18.aprīļa, plkst.9, kas nozīmē, ka joprojām aizliegti visi lidojumi no lidostas "Rīga", aģentūrai LETA norādīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) vadītājs Māris Gorodcovs.

Iepriekšējā informācija, ko sniedza CAA bija, ka lidojumi Latvijas gaisa telpā ir aizliegti līdz plkst.3 naktī, taču saskaņā ar Gorodcova sniegto informāciju, līdz ar vēja parādīšanos situācija ir sarežģījušies, jo vulkāna putekļu mākoņi nu jau atrodas trīs līmeņos.

Latvijā putekļu mākoņi esot no nulles līmeņa līdz pat 11 kilometru augstumam.

Gorodcovs neprognozēja, kad situācija gaisa telpā varētu stabilizēties un atsākties lidojumi, norādot, ka precīzāka informācija varētu būt zināma rīt pēc plkst.9.

Viņš arī informēja, ka parādoties pirmās ziņas, ka atsevišķas Eiropas aviokompānijas rīt plāno veikt testa lidojumus zemā augstumā, taču neviena no tām nav Latvijas lidsabiedrība.

Kā ziņots, šodien Īslandes vulkāna pelnu mākoņi virzījās Austrumu virzienā un kopumā Eiropā gaisa satiksme bija slēgta 24 valstīs.

Lidojumus līdz svētdienas plkst.12 ir atcēlusi arī Latvijas nacionālās lidsabiedrība "airBaltic".

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais