Nav skaidrības par Rīgas Patvēruma meklētāju koordinācijas centra paveikto

Attēlam ilustratīva nozīme © F64

Rīgas domes paspārnē gadu darbojas Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centrs, ko vada "Saskaņas" pārstāvis Sandris Bergmanis, tomēr daudzi bēgļi par šo centru neesot dzirdējuši, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Radījums arī norāda, ka nav skaidrības par to, kādus tieši uzdevumus pilda šī iestāde un kādi ir tās darbinieku pienākumi.

Darbu koordinācijas centrā Bergmanis sāka aptuveni pirms gada - ap laiku, kad atstājis valdes locekļa amatu "Rīgas namu pārvaldniekā".

Iepriekš vēstīts, ka viņa algai centrā jābūt 2200 eiro mēnesī. Taču sarunā ar raidījumu par darba pienākumiem, Bergmanis aicina jautājumus sūtīt uz Rīgas domes preses pārstāvjiem, kā arī skaidro, ka "darba pienākumi ir uz trīs lapām".

Iestādes projektu koordinators, bijušais Saeimas deputāts Imants Burvis raidījumam arī precīzi neesot paskaidrojis, ar ko ikdienā nodarbojas, bet norādīja, ka koordinē valsts un pašvaldības struktūras.

Raidījums veica eksperimentu kopā ar bēgli, kurš Latvijā ieradās Eiropas Savienības pārvietošanas programmā. Viņš sazvanīja Bergmani un lūdza palīdzību, taču komunikācija ar centra pārstāvjiem nebija veiksmīga, jo neviens no centra pārstāvjiem nerunāja pietiekami raitā angļu valodā. Tikšanos koordinācijas centrā izdevās sarunāt tikai ar vietējā mentora palīdzību.

Rīgas domes Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordināciju centru dibināja pirms gada. Toreiz Rīgas dome skaidroja, ka centra uzdevums ir sniegt jaunpienācējiem sociālo palīdzību, risināt dzīvokļa, izglītības un integrācijas jautājumus.

Svarīgākais