"airBaltic" atceļ lidojumus līdz svētdienas plkst.12

© F64

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" atcēlusi lidojumus līdz rītdienas, 18.aprīļa, plkst.12, - šodien preses konferencē informēja lidsabiedrības korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

"airBaltic" pašlaik ir spiesta atcelt visus plānotos lidojumus, kurus sākotnēji vēl aviokompānija nebija atcēlusi cerībā, ka daži reisi tomēr būs iespējami.

"air Baltic" piesaistījuši papildu darbiniekus zvanu centram un e-pastu rezervāciju centram, lai apkalpotu pasažieru pieprasījumus un nodrošinātu rezervāciju maiņas.

Dienā "airBalic" apkalpo līdz pat 10 000 pasažieru, no kuriem liels vairums lido tranzītā caur Rīgu no lidostām Ziemeļeiropā, Rietumeiropā, Tuvajos Austrumos un tāpēc palīdzību sniedz arī pārējās lidostās.

"airBaltic" aicina savus klientus palikt mājās un nesteigties uz lidostu, bet sekot līdzi informācijai dažādos sociālajos tīklos un arī medijos.

Eiropā vulkāna radīto putekļu dēļ kopumā ir ietekmēti līdz pieciem miljoniem cilvēku un, pēc "airBaltic" aplēsēm, ir atcelti 50 000 reisu. "Tas ir lielākais haoss aviācijā kopš tās sākumiem, un vienīgais līdzīgais notikums bija 11.septembra terorakti ASV," norādīja Vanags, "airBaltic" atcēluši vairāk nekā 100 reisus dienā.

Esot arī aviokompānijas, kas saviem klientiem nemaksā pat pirmo nakti viesnīcā, bet, kā apgalvoja Vanags, "air Baltic" cenšas palīdzēt visiem klientiem un pirmo nakti viesnīcā apmaksā.

Patlaban "airBaltic" vēl nav aprēķinājuši iespējamās izmaksas, ko radījusi šī dabas kataklizma. Tuvāki aprēķini varētu būt otrdien, 20.aprīlī, jo patlaban galvenā uzmanība tiek koncentrēta uz palīdzību pasažieriem, nevis izmaksu aprēķināšanu.

Vanags pieļāva, ka Eiropā šī notikuma kontekstā varētu būt gaidāmi kādi aviokompāniju bankroti, taču par to, kā šis neparedzētais notikums ir ietekmējis "airBaltic", lidsabiedrība sola precīzāku informāciju sniegt otrdien.

Viņš arī uzsvēra, ka neviena aviokompānija šādiem gadījumiem nevar apdrošināties, tāpēc visi izdevumi ir norakstāmi zaudējumos.

"Pagaidām mēs katru dienu ceram, ka varēsim atjaunot satiksmi," norādīja Vanags. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka visas "airBaltic" lidmašīnas ir pasargātas no vulkāniskajiem pelniem un ir gatavas situācijas maiņas rezultātā atsākt lidot.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 80 galamērķiem Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Pasažieri, kuri bija rezervējuši aviobiļetes uz kādu no atceltajiem lidojumiem, var izmantot nākamo pieejamo lidojumu bez papildu samaksas (ja lidojums ir pārcelts līdz 2010.gada 31.maijam), vai arī saņemt pilnu aviobiļetes cenas atmaksu jebkurā "airBaltic" biļešu kasē, tūrisma aģentūrā, kur biļete nopirkta, vai arī zvanot vai nosūtot e-pastu "airBaltic" biļešu rezervācijas centram.

Ja izrādās, ka atcelto lidojumu dēļ ceļojums vairs nav aktuāls un nav nepieciešams lidot ar nākamo reisu, lidojuma maiņa vai kompensācijas saņemšana no "airBaltic" nav jākārto nekavējoties - to var izdarīt arī vēlāk, izvairoties no rindām. "airBaltic" tādējādi varētu sniegt palīdzību tiem pasažieriem, kuriem tā ir akūti nepieciešama.

"airBaltic" arī apmaksās pirmo nakti viesnīcā pasažieriem, kuri spiesti gaidīt lidostās ārpus savas dzīvesvietas valsts. "airBaltic" sniegs nepieciešamo palīdzību pasažieriem, lai rezervētu vietas viesnīcās turpmākajām naktīm. "airBaltic" aicina ceļojuma apdrošināšanas polišu turētājus sazināties ar saviem apdrošinātājiem par iespējamām kompensācijām.

Neatkarīgi no izlidošanas vietas "airBaltic" piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais