Ceturtdien ugunsdzēsēji devušies uz ļoti neparastiem izsaukumiem

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.maija plkst. 6.30 līdz 12.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī glābēji devušies ne vien uz izsaukumiem, kuros dzēsti ugunsgrēki, bet palīdzējuši arī kādam kungam Jūrmalā, kuram no uzpampuša pirksta noņemts gredzens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Viestura prospektā no koka nocēla kaķi, bet Krišjāņa Valdemāra ielā Talsos tika atbrīvots starp dzīvojamās mājas otrā stāva stikliem iesprūdis putns un palaists brīvībā.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais