Gružkastē ieliktos klientu līgumus Tele2 uzskata par provokāciju

Cilindrveidīgā gružkastē netālu no mobilo sakaru operatora "Tele2" galvenā biroja Rīgā, Mūkusalas ielā, atrasts žūksnis dokumentu, kas izskatās pēc "Tele2" klientu līgumu kopijām ar personu datiem, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Tele2" Drošības dienesta vadītājs Jānis Miķelsons.

Miķelsons teica, ka dokumentu kopiju parādīšanās gružkastē izskatoties pēc speciāli organizētas provokācijas, jo filmēt šķietami "noplūdušos" dokumentus ieradusies raidorganizācijas "LNT" filmēšanas grupa. Tas noticis apmēram vienlaicīgi ar miskastes fotogrāfiju nosūtīšanu pa e-pastu "Nozare.lv" ap plkst.14.40 pēcpusdienā.

Esot liecinieki - kāda "Tele2" biroja ēkas apkopēja un apsargs -, kas pamanījuši kāda vīrieša, kuram bijusi soma, rosīšanos ap atkritumu tvertni, un ir iespējams, ka darbība piefiksēta novērošanas kamerās.

Pēc Miķelsona teiktā, lietā iesaistīta Valsts policija, kuras darbinieki arī ieradušies uz "atraduma" vietu. Drošības dienesta vadītājs uzskata par mazticamu, ka dokumentu kopijas iznestas no mobilo sakaru operatora biroja, jo katrs klienta līgums tiek parakstīts divos oriģinālos un "Tele2" oriģināls nekavējoties tiek nosūtīts speciālai dokumentu glabāšanas firmai, ar kuru "Tele2" ir līgums.

"Klientu līgumi birojā vispār neatrodas," teica Miķelsons, liekot saprast, ka kopiju izmešana kombinētā gružkastē ar pārsegu pelnu trauka veidā, kur uzturas smēķējoši "Tele2" darbinieki, ir uz absurda robežas.

"Varētu saprast, ja kāds nelabvēlis izmētātu "Tele2" dokumentus Getliņu izgāztuvē cerībā, ka sabiedrība un mediji brīnīsies, kā tie tur nokļuvuši," Miķelsons teica, taču centieni diskreditēt "Tele2" iesniegto personas datu drošību pie uzņēmuma "parādes durvīm" liekoties amatieriski.

Vaicāts, no kurienes radušās līgumu kopijas, Miķelsons piesardzīgi teica, ka ir versija, ka tās varētu būt novirzītas no dokumentu aprites ar "Tele2" uzdevumā strādājošiem parādu piedzinējiem. Pēc lēmuma nodot mobilo sakaru operatora parādnieku piedziņas firmai tiek autorizēta līguma kopijas nodošana no dokumentu glabātuves piedziņas firmai.

Par to, ka potenciāli skandalozā līgumu kopiju parādīšanās atkritumu tvertnē varētu būt organizēta, arī liecina signāli, kurus "Nozare.lv" saņēma pirms dažām dienām ar norādi, ka kāda mobilo sakaru operatora dokumenti mētājoties atkritumu konteinerī. Izprašņājot informācijas pienesēju, "Nozare.lv" secināja, ka līgumu kopijas redzētas pirms pāris dienām un ir liela varbūtība, ka parasts Rīgas atkritumu konteineris varētu starplaikā būt iztukšots.

Svarīgākais