Bičkovičs līdz Maizīša pilnvaru beigām nevirzīs kandidātu ģenerālprokurora amatam

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs līdz 11.maijam, kad beidzas tagadējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaras, nevirzīs jaunu šī amata kandidātu.

"Saeimas pieņemtos politiskos lēmumus kā AT priekšsēdētājs neesmu komentējis un arī šoreiz nekomentēšu," ar AT preses sekretāres Baibas Katajas starpniecību aģentūru LETA informēja Bičkovičs.

"Uzskatu, ka šobrīd ir nepieciešams laiks, lai saprastu notiekošos procesus Saeimā, prokuratūrā un sabiedrībā," norāda Bičkovičs.

Pēc viņa domām, līdz esošā ģenerālprokurora pilnvaru beigām jebkura kandidāta izvirzīšana būtu sasteigta, tāpēc līdz 11.maijam tas netiks darīts.

Šajā situācijā Bičkovičs sola rīkoties saskaņā ar Prokuratūras likuma 41.2 panta 4.daļā noteikto kārtību - noteikt vienu no Ģenerālprokuratūras departamentu virsprokuroriem, kurš līdz jauna ģenerālprokurora iecelšanai pildīs ģenerālprokurora pienākumus.

Bičkovičs šī virsprokurora vārdu sola paziņot savlaicīgi - maija sākumā.

Kā ziņots, Saeima 15.aprīlī ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu tomēr neievēlēja pašreizējo Ģenerālprokuratūras vadītāju. Par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 45, pret bija 47 deputāti.

Tā kā balsojums bija aizklāts, nav zināms precīzs balsu sadalījums, taču iepriekš atbalstu Maizītim solīja gandrīz visas Saeimā pārstāvētās partijas, izņemot Zaļo un zemnieku savienības un Latvijas pirmās partijas/"Latvijas ceļa" deputātus, kuriem bija brīvais balsojums.

Maizītis ir 49 gadus vecs. Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti viņš beidzis 1984.gadā.

Kopš 1994.gada Maizītis strādāja Cēsu rajona prokuratūrā par virsprokuroru. Pirms tam, 1991.-1994.gadā, viņš šajā pašā prokuratūrā strādāja par izmeklētāju.

2000.gada maijā Saeima pirmoreiz apstiprināja Maizīti ģenerālprokuratūras vadītāja amatā uz pieciem gadiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais