Lidosta "Rīga" būs slēgta vismaz līdz rītdienai

© Scanpix

Starptautiskajā lidostā "Rīga" gaisa satiksme komerciālajiem regulārajiem reisiem būs slēgta vismaz līdz pulksten 9 sestdienas rītā. Par šo lēmumu atbildīgās Civilās Aviācijas aģentūras (CAA) speciālisti iesaka lidot gribētājiem rēķināties ar iespēju, ka gaisa satiksme paliks paralizēta vēl arī visu nedēļas nogali, ziņo portāls db.lv.

"Visi vēji iegriezā tā, ka Latvija pilnīgi atrodas pelnu mākoņa jūgā, lai gan mēs to neredzam," portālam db.lb atzina CAA Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks. Lai gan oficiāls lēmums neatvērt gaisa telpu līdz pulksten 9 sestdienas rītā tobrīd vēl nebija pieņemts un turpinājās konsultācijas, viņš lidot gribētājus aicināja rēķināties ar ļaunāko scenāriju.

Tāpat kā Rīgas lidostā, arī Viļņā un Tallinā situācija esot līdzīga, un nav iesmels uzskatīt, ka tur lidojumi atsāksies ātrāk.

Jau ziņots, ka arī Beļģijas un Nīderlandes gaisa telpa paliks slēgta līdz vismaz sestdienas rītam, pastāvot draudiem lidojumu drošībai Īslandes vulkāna izvirduma pelnu dēļ.

Beļģijas gaisa telpa būs slēgta līdz vismaz plkst.10 (plkst.11 pēc Latvijas laika).

Savukārt Nīderlandes gaisa telpa slēgta līdz vismaz plkst.6 (plkst.7 pēc Latvijas laika), pavēstīja Nīderlandes satiksmes inspekcija IVW.

Svarīgākais