Vulkāna radītā haosa rezultātā lielākās Rīgas viesnīcas ir pilnībā noslogotas

© Jana Kudrjavceva/f64

Vulkāna radītā haosa rezultātā lielākās Rīgas viesnīcas patlaban ir pilnībā noslogotas un lielākā daļa viesu pagarina rezervāciju uz vēl vienu nakti, biznesa portālam "Nozare.lv" pauda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

Graikste atzina, ka lielākoties cilvēki ir mierīgi, dodas ekskursijā pa Rīgu vai ārpus. "Protams, ir arī tādi viesi, kas ir sanervozējušies, kā jau tādās situācijās notiek, bet viesnīcas dara visu iespējamo, lai šiem cilvēkiem palīdzētu nodrošinātu gan ar agrajām brokastīm, gan citiem pakalpojumiem un atstātu labu iespaidu," atzina asociācijas pārstāve.

Graikste atzina, ka vienlaikus viesnīcas saņem arī rezervācijas anulācijas sakarā ar atceltajiem reisiem, taču šobrīd nav iespējams sniegt informāciju, cik liels ir atcelto rezervāciju daudzums.

Kā ziņots, Īslandes vulkāna pelnu dēļ Latvijā līdz šodienas plkst.18 ir slēgta gaisa telpa, tāpēc starptautiskajā lidostā "Rīga" atcelti visi reisi līdz plkst.18. Kā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Langrāts, gaisa telpas slēgšana Latvijā varētu būt tieši ietekmējusi 9000 ceļotāju.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais