Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

4.maija svētku mielastam iedzīvotāji atvēlēs līdz 20 eiro

© F64

Lai gan “Balta galdauta svētki” lielai daļai Latvijas iedzīvotāju vēl nav kļuvuši par tradīciju, vairāk nekā puse jeb 54% iedzīvotāju 4.maija svētku mielastam plāno tērēt līdz 20 eiro, liecina “Maxima Latvija” veiktā aptauja.

Savukārt 33% respondentu svētkiem atvēlēs 21 - 40 eiro, 9% aptaujāto tērēs 41 - 60 eiro, bet 4% svētkiem iecerējuši atvēlēt vairāk nekā 61 eiro.

Lielākā daļa iedzīvotāju 4.maiju izmantos, lai kopā ar ģimeni dotos piknikā, ciemos pie radiem un draugiem, kā arī apmeklējot kādu no svētku pasākumiem vai kopīgi strādājot dārzā. Šobrīd vēl tikai 6% iedzīvotāju iecerējuši pagalmā kopā ar draugiem un kaimiņiem īpaši atzīmēt “Baltā galdauta svētkus”.

F64

Speķa pīrādziņi, rupjmaizes kārtojums, šašliks un rasols esot kā radīti 4.maija svinību svētku galdam. Savukārt torte “Cielaviņa” un “Rīgas šampanietis” ir produkti, bez kuriem nevarot iztikt nevienos svētkos.

Aptauja par svētku svinēšanas paradumiem bija izvietota “Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 25.aprīļa līdz 3.maijam, un tajā kopumā piedalījās 802 respondenti.