"airBaltic" atceļ lidojumus un mudina sekot līdzi aktuālajai informācijai par reisiem

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir atcēlusi lidojumus, kuriem bija paredzēts šovakar izlidot no starptautiskās lidostas "Rīga", jo vulkāna izvirdums Īslandē ir radījis milzīgu pelnu mākoni, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Pēc viņa teiktā, līdz šim "airBaltic" atcēlis 37 reisus.

"airBaltic" informējis arī par vairāku rītdien no rīta paredzēto reisu atcelšanu. Kā aģentūrai LETA atzina Vanags, visticamāk, "airBaltic" nelidos līdz rītdienas pēcpusdienai, taču aviokompānija seko līdzi aktuālajām izmaiņām. Arī pasažieri tiek aicināti sekot līdzi jaunākajai informācijai un iespējamām situācijas izmaiņām.

Pasažieri, kuri bija rezervējuši aviobiļetes uz kādu no atceltajiem lidojumiem, var izmantot nākamo pieejamo lidojumu bez papildu samaksas vai arī saņemt pilnu aviobiļetes cenas atmaksu jebkurā "airBaltic" biļešu kasē, tūrisma aģentūrā, kur biļete nopirkta, vai arī, zvanot vai nosūtot e-pastu "airBaltic" biļešu rezervācijas centram.

"Aicinām pasažierus pārbaudīt informāciju par ielidojošiem un izlidojošiem reisiem "airBaltic" mājaslapā "www.airBaltic.com", aviokompānijas "Facebook" un "Twitter" profilos vai arī, zvanot uz lidostu pirms došanās turp," norāda Vanags.

Ja izrādās, ka atcelto lidojumu dēļ ceļojums vairs nav aktuāls un nav nepieciešams lidot ar nākamo reisu, lidojuma maiņa vai kompensācijas saņemšana no "airBaltic" nav jākārto nekavējoties - to var izdarīt arī vēlāk, izvairoties no rindām. "airBaltic" tādējādi varētu sniegt palīdzību tiem pasažieriem, kuriem tā ir akūti nepieciešama, skaidroja aviokompānijā.

"airBaltic" atvainojas par radītajām neērtībām un sola darīt visu iespējamo, lai palīdzētu pasažieriem. "Mēs darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu pasažieriem, kuri atrodas pelnu mākoņa ietekmētajās lidostās," solīja aviokompānijā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 80 galamērķiem.

Jau ziņots, ka šodien Eiropas debesis pārņēma pelnu mākonis, kura dēļ slēgtas vairākas starptautiskās gaisa telpas un atcelti simtiem lidojumu.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" atcelti visi reisi no pusnakts līdz rītdienas, 16.aprīļa, plkst.18. Starptautiskā lidosta "Rīga" strādās, bet lidojumi šajā laikā nenotiks.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais