Zatlers Graubem piešķir ģenerālmajora dienesta pakāpi

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatā nule apstiprinātajam brigādes ģenerālim Raimondam Graubem kā apbalvojumu piešķīra kārtējo – ģenerālmajora – dienesta pakāpi. Svinīgā dienesta pakāpes pasniegšana R.Graubem notiks 19.aprīlī Rīgas pilī.

R.Graube pašlaik pilda Aizsardzības ministrijas izpildsekretāra militāro spēju jautājumos pienākumus. Savukārt dienestu uzsāka 1991.gadā, kad sāka veidoties pirmie Zemessardzes bataljoni. Novērtējot viņa darba spējas un profesionalitāti, 1993.gadā R.Graube tika iecelts Zemessardzes 1.brigādes komandiera amatā, bet jau 1995.gadā – Zemessardzes štāba priekšnieka amatā.

No 1999.gada līdz 2003.gadam – laikā, kad Latvija saņēma uzaicinājumu pievienoties Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO) – R.Graube bija NBS komandieris. No 2003.gada līdz 2005.gadam R.Graubem pildot NATO integrācijas izpildsekretāra amata pienākumus, Latvija pievienojās Ziemeļatlantijas līguma organizācijai, kā arī kļuva par Eiropas Savienības dalībvalsti. Līdz 2009.gada 2.augustam R.Graube pildīja dienesta pienākumus Briselē kā NBS militārais pārstāvis NATO un Eiropas Savienībā.

R.Graube ir apliecinājis augstu profesionalitāti un kompetenta vadītāja reputāciju, sekmējis Latvijas atpazīstamību ārpus Latvijas robežām, gūstot pelnītu ārvalstu kolēģu atzinību un uzticību.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais