INTERESANTI: Zaķusalas TV tornis redzams pat 60 kilometrus no Rīgas

© facebok.com/ Kaspars Funts

Kāds Latvijas iedzīvotājs sociālajā tīklā facebook dalījies ar neparastu novērojumu. Kā izrādās, tad Engurē, pārī jūrai, iespējams saskatīt Latvijas Valsts radio un televīzijas sakaru torni Rīgā.

"Šodien virs Rīgas līča bija tik dzidrs gaiss un maza iztvaice, ka no Engures 10X binoklī bija labi redzams VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs TV tornis Rīgā, Zaķusalā, kas taisnā līnijā atradās 60 km attālumā," sociālajā tīklā facebook raksta fotogrāfijas un ieraksta autors Kaspars Funts.

Viņš arī norāda, ka iepriekšējais tāluma rekors Zaķusalas TV torņa saskatīšanā bija no Skultes ostas ziemeļu mola. No tā tornis atrodas aptuveni 46 kilometru attālumā.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Kaspars arī informē, ka tā kā tornis ir augsts, Engure noteikti nav pats tālākais punkts, no kura torni iespējams saskatīt.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais