Arī "airBaltic" lidojumus ietekmē Īslandes vulkāna pelni

Arī Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidojumus ietekmē Īslandes vulkāna pelni.

Kā ziņots, pelnu mākonis no Īslandes vulkāna izvirduma pārvietojas un var skart daudzas lidostas Eiropas ziemeļos.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, jau atcelts "airBaltic" reiss uz Norvēģijas pilsētu Bergenu, jo šī lidosta slēgta.

Lidojumu ierobežojumi skāruši arī Oslo lidostu.

Tuvākajā laikā - pēcpusdienā - varētu būt problēmas Gēteborgā, Kopenhāgenā, Billundu, Somijas ziemeļu lidostās, jo pelni virzās uz šiem reģioniem.

Vulkāna pelni varētu ietekmēt 20 lidostu darbu, aptuveni 30 maršrutus. Tie rada draudus lidojumu drošībai, jo sastāv no putekļiem un smiltīm un var iekļūt lidmašīnu dzinējos.

"airBaltic" aicina sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā un interesēties aviokompānijā.

"airBaltic" veic lidojumus uz vairāk nekā 20 galamērķiem Ziemeļeiropā. Šodien plkst.12 un 16 notiks tikšanās ar Vanagu "airBaltic Training" (simulatora centra) telpās. Viņš skaidros, kā Īslandes vulkāna izvirdums ietekmē "airBaltic" darbību un pasažieru pakalpojumus.

Kā ziņots, arī aviopasažierus Lielbritānijā sagaida gaisa satiksmes traucējumi, jo pelnu mākonis no Īslandes vulkāna izvirduma pārvietojas Lielbritānijas virzienā.

Gaisa satiksmes kontroles dienests (NATS) paziņojis, ka lēmums pieņemts pēc konsultācijām ar Meteoroloģisko dienestu, un norāda, ka vulkāniskie pelni var bojāt lidmašīnu dzinējus.

Lidostu operatorfirma BAA paziņojusi, ka Lielbritānijas gaisa telpas ierobežojumi ietekmē Aberdīnas, Edinburgas un Glāzgovas reisus.

Sagaidāms, ka pelnu mākonis pārvietosies uz dienvidiem, ziņo NATS.

Savā paziņojumā NATS piebilst, ka tas ierobežo lidojumus "atbilstoši starptautiskajai civilās aviācijas politikai".

"Mēs pieņēmām šādu lēmumu, lai garantētu drošību. Mēs turpinām sadarboties arī ar citiem gaisa navigācijas dienestiem, lai mazinātu tā ietekmi uz mūsu klientiem."

BAA pārstāvis teica, ka pelni "vēlāk var ietekmēt arī citus Lielbritānijas reģionus".

"Pasažieri, kuri paredzējuši lidot ceturtdien, tiek lūgti sazināties ar savu aviokompāniju, lai saņemtu informāciju, un rēķināties ar to, ka tuvākajās stundās sagaidāmi traucējumi," viņš teica.

Kompānija "Easyjet" paziņojusi, ka vulkānisko pelnu mākonis var radīt "ievērojamus traucējumus".

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais