ASV ierosinātajā prasībā pret vācu autobūves koncernu "Daimler" Ventspils nav pieminēta

Lai novērstu atsevišķos masu medijos izskanējušās spekulācijas par Ventspili saistībā ar plašu rezonansi guvušo „Daimler” skandālu, Ventspils pilsētas pašvaldība ir iepazinusies ar oriģinālajiem ASV Tieslietu ministrijas ierosinātās prasības pret vācu autobūves koncernu „Daimler” materiāliem un konstatējusi, ka Ventspils šajā prasībā nav pieminēta.

Kā jau iepriekš ziņots, atklātie konkursi autobusu iegādei Ventspils pilsētas pašvaldībā tikuši organizēti saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, nodrošinot iepirkuma atklātumu. Konkursi tika organizēti ar mērķi iegādāties kvalitatīvu preci, nodrošinot pilsētas iedzīvotājiem iespēju pārvietoties ar kvalitatīvu sabiedrisko autotransportu, panākot racionālu un efektīvu pašvaldības finanšu līdzekļu izmantošanu.

1999.gadā, nomainot nolietotos Ikaruss un Laz autobusus, tika izsludināts pirmais autobusu iegādes konkurss, kurā reāli konkurēja 5 firmas. No 4 firmām tika saņemti prasībām atbilstoši piedāvājumi, kas tika izvērtēti. SIA „Silverstar” piedāvājums ar Mercedes Benz autobusiem bija būtiski labāks par pārējiem piedāvājumiem un ar ievērojami labāku līgumcenu. Rezultātā, ar SIA „Silverstar” tika noslēgts līgums par 43 jaunu autobusu piegādi, 3,406 milj. EUR apmērā.

Savukārt 2009.gadā rīkotais autobusu iegādes konkurss tika izbeigts bez uzvarētāja paziņošanas, jo konkursā netika saņemts neviens konkursa nolikuma prasībām atbilstošs, piedāvājums. SIA „Domenikss” iesniegtais piedāvājums tika noraidīts.

Mercedes Benz autobusi ekspluatācijā sevi ir pierādījuši no labākās puses gan ekspluatācijas izmaksu ziņā, gan arī izturības ziņā. Autobusi bez kapitālajiem remontiem jau ir nobraukuši 1,5 miljonus kilometru, un to resurss vēl nebūt nav izsmelts.

Latvijā

Ekonomikas ministrija (EK) saskaņošanai virzījusi rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 81 248 eiro Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) par tūrisma operatora SIA "Fisom" ceļotāju repatriāciju, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais