Lembergs: Bojāgājušais Kodols stāstīja par problēmām ar Stepanovu

Bojāgājušais AS "Latvijas Kuģniecība" (LK) pilnvarotais pārstāvis Vents Kodols divas dienas pirms bojāejas Ventspils mēram Aivaram Lembergam stāstījis par problēmām ar Ventspils uzņēmēju Oļegu Stepanovu.

Laikrakstā "Dienas Bizness" publicētā intervijā Lembergs norāda: "Diemžēl Vents Kodols ļoti mīklainos apstākļos gājis bojā. Es domāju, ka notikusi slepkavība. Viņš pārstāvēja LK divos procesos - kā cietušo kriminālprocesā Latvijā un civilprasībā pret piecām ofšora kompānijām, caur kurām tika nozagts apmēram 100 miljoni kuģniecības naudas."

Lembergs apgalvo, ka divas dienas pirms viņa bojāejas garāmejot, uz pāris minūtēm saticis Kodolu. "Pajautāju, kā vispār iet. Viņš noraizējies atbildēja, ka viņam ir problēmas ar Stepanovu. Manuprāt, tas ir pietiekami svarīgs fakts, tāpēc esmu lūdzis advokātu sagatavot ziņojumu policijai," norāda Ventspils mērs.

Viņš gan nav pārliecināts, ka policija spēs būt objektīva, profesionāla un neatkarīga, izmeklējot "šo slepkavību".

Pēc Lemberga teiktā, patlaban spēka struktūras - Iekšlietu ministriju, Valsts policiju, Drošības policiju, Aizsardzības ministriju - kontrolē politiskā spēka "Vienotība" pārstāvji, un šīs struktūras tiekot izmantotas cīņā ar Lembergu.

"Es pats šobrīd gan tajā cīņā nepiedalos - tur savā starpā plēšas šakāļi. [Šveices advokāts Rudolfs] Meroni jeb Ostaps Benders, kā es viņu saucu, no vienas puses un Stepanovs, [Olafs] Berķis, [Igors] Skoks, [Genādijs] Ševcovs no otras," savus oponentus raksturo Ventspils mērs.

Kā apgalvo Lembergs, pret viņu cīnās ģenerālprokurors Jānis Maizītis, savukārt "šakāļi karo savā starpā", jo "Latvijas Naftas tranzīta" kontos vajadzētu būt ap 80-90 miljoniem dolāru".

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais