Katru gadu pilsonībā uzņem gandrīz tūkstoti nepilsoņu

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Naturalizācijas process pēdējos trīs gados ir stabilizējies, katru gadu pilsonībā uzņemot gandrīz tūkstoti nepilsoņu, šodien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas deputātus informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāvji.

2014.gadā naturalizējās 939 personas, 2015.gadā 971 un pērn 987 cilvēki.

Nepilsoņu skaits kopš 1995.gada ir samazinājies par pusmiljonu un 2017.gada 1.janvārī no Latvijas iedzīvotājiem nepilsoņi bija 242 560 jeb 11,39%, liecina apkopotie dati. Divām trešdaļām no nepilsoņiem ir vismaz 51 vai vairāk gadi, norādīja PMLP Naturalizācijas pārvaldes darbinieki.

Deputātu uzmanība tika vērsta uz faktu, ka daļa nepilsoņu jūtas, ka nav "nevienam vajadzīgi". Lai risinātu šo jautājumu būtu nepieciešams sniegt arī praktisku palīdzību valodas apgūšanai, ņemot vērā, ka nepilsoņiem pēc 40 gadiem ir grūtības nokārtot latviešu valodas pārbaudes rakstu daļu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais