Patversme: Vai suņu klaiņošana ir norma?

© facebook/ Lauvas Sirds

Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds" aicina visu suņu saimniekus būt atbildīgiem un nepieļaut mīluļu klaiņošanu.

Saimniek? Vai kāds, kurš pazīst saimnieku šim sunim - nebūt nav pirmā reize, kad viņš staigā apkārt viens. Vai tiešām tā ir norma?
Esam pārliecināti, ka brīdī, kad ar Jūsu suni notiks nelaime, Jūs zināsiet pie kā vērsties, kam zvanīt, kur meklēt palīdzību vai kuru pie tā vainot, ja tas notiks brīdī, kad suns kārtējo reizi ir devies pastaigā.

Un tas neattiecas tikai uz šo suni. Arvien vairāk saimnieki uzskata, ka tas nav nekas slikts, ka suni palaiž vienu - viņš zinot mājas. Liels vai mazs, bet tas ir dzīvnieks. Viņš var izskriet priekšā braucošai mašīnai, var uzbrukt citiem suņiem, cilvēkiem, kaķiem. Un arī viņam var uzbrukt citi suņi. Pieļaujam, ka tik tālu neviens neaizdomājas un varbūt, ka Jums ir vienalga.
Suns var izmukt vienreiz, divreiz, bet ne jau regulāri. Tad tā ir saimnieka atbildība, nesataisot sētu, nenostiprinot vārtus utt utjp. Sākam apsvērt domu nedoties uz izsaukumiem par suņiem, kuri klaiņo regulāri. Jo, saimnieku attieksmē, diemžēl, nekas nemainās.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais