Aprit 25 gadi kopš pirmā lidojuma ar gaisa balonu Latvijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Šodien aprit 25 gadi, kopš atjaunotās Latvijas debesis rotāja pirmais gaisa balons. Atzīmējot pirmo lidojumu, otrdien pulksten 19:00 Siguldas pusē, debesis atkal rotās krāšņi gaisa baloni.

Pirmais lidojums atjaunotajā Latvijā notika 1992. gadā, agrā rīta stundā no Doma laukuma. To īstenoja pirmais Latvijas gaisa balonu pilots Gunārs Dukšte.

Biedrības “Sky Amazons” valdes priekšsēdētāja Inga Ūle skaidro, ka sākotnēji 25 gadu jubilejas lidojumu bija iecerēts organizēt Doma laukumā. Taču to liedz laika apstākļi. “Lai atkārtotu 1992. gada startu Domu laukumā šogad vēja virziens nav īpaši labvēlīgs. Tādēļ plānus nācās mainīt un lidojumu pārcelt uz Siguldas pusi. Viņa piebilst, ka dalība 25 gadu jubilejas lidojumā biedrībai “Sky Amazons” ir kā solis pretim vērienīgai iecerei, kas saistīta ar Latvijas simtgadi. “Atzīmējot Latvijas 100. gadadienu tiek darināts īpašs gaisa balons, kas par valsts nozīmīgās jubilejas tuvošanos vēstīs jau šajā gadā. Līdzīgi jubilejas gaisa baloni tiek darināti arī Lietuvai un Igaunijai. Visu triju Baltijas valstu 100 gadu jubilejas gaisa baloni īstenos virkni kopīgu aktivitāšu. Plašāk gan par to vēstīsim vēlāk. Šodien svarīgākais notikums ir 25 gadi kopš gaisa balons pacēlās atjaunotās Latvijas debesīs,” tā Inga Ūle.

Svarīgākais