BVKB direktora pienākumus pašlaik pildīs Māris Demme

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

No 2017.gada 3.aprīļa Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktora pienākumus pilda Māris Demme, kurš līdz šim pildījis BVKB direktora vietnieka un Kontroles departamenta direktora pienākumus.

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens tikšanās laikā ar M.Demmi norādīja, ka šā brīža prioritārie BKVK uzdevumi ir nodrošināt nepārtrauktu publisko ēku ekspluatācijas drošības kontroles procesu, būvspeciālistu kompetences novērtēšanas organizēšanu, kā arī turpināt Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) pilnveidošanu, nodrošinot elektronisku būvprojektu saskaņošanu.

Aprīlī Ekonomikas ministrija izsludinās atklātu konkursu uz BVKB direktora amatu, definējot kritērijus nepieciešamajām zināšanām, pieredzei un kompetencēm.

Kā zināms, BVKB iepriekšējais direktors Pēteris Druķis pagājušās nedēļas beigās ekonomikas ministram iesniedza iesniegumu par darba attiecību izbeigšanu, kuru ministrs pieņēma, pārtraucot darba attiecības uz abpusējas vienošanās pamata.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.