Pa naktīm iztirgo "Rīgas satiksmes" autobusa degvielu

© Raitis Plauks F64

No "Rīgas satiksmes" autobusa pa naktīm tiekot tirgota degviela, atklājis raidījums "Nekā personīga".

Kā konstatējis raidījums, Jūrmalā, Kauguros katru nakti piestāj "Rīgas satiksmes" autobuss, kas izvadā pa mājām darbiniekus. Šī uzdevuma piesegā autobusa šoferis pamanās iedzīvotājiem iztirgot dīzeļdegvielu. Tirgošanas apjomi vedinot domāt par rūpīgi izplānotu un iekārtotu sistēmu.

"Nekā personīga" Kauguru bijušā kultūras nama apkaimē Jūrmalā novēroja piecas naktis. Tur taksometru pieturā plkst.2.40 ierodas autobuss. Pēc tā piebraukšanas, naksnīgais Kauguru rajons atdzīvojas. No klusajiem pagalmiem uzrodas automašīnas un dodas autobusa virzienā. No bagāžas nodalījumiem cilvēki izņem kanniņas, piepilda tās no autobusa bākas un pazūd.

Plkst.3.15 naktī autobuss Kaugurus pamet. Tālāk tas dodas Rīgas virzienā, pa ceļam uzņem "Rīgas satiksmes" darbiniekus un četros no rīta ieripo Rīgas satiksmes autostāvvietā Abrenes ielā.

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhems uzskata, ka tā nav sistēma.

Viņš skaidro, ka nesen uzņēmumā ieviesta jauna elektroniskā degvielas uzskaites sistēma. Uzņēmums skaidri zinot cik degvielas katrā autobusā ieliets. No dežūrautobusa nolietā degviela lielus zaudējumus nenodarot.

"Kā jūs labi saprotiet, tad kaut ko izskaust pilnībā ir pilnīgi utopiski un nekad ieguldītie līdzekļi neatmaksātu to ieguldījumu," skaidro Bemhens.

Rīgas domes deputāti par nekārtībām "Rīgas satiksmes" degvielas izlietojumā nebija informēti. Turklāt uzņēmums pieprasījis Rīgas domei papildus dotāciju degvielas tēriņiem 600 000 latu apmērā. Uzņēmums apgalvo, ka veicis lielus taupības pasākumus, atlaidis darbiniekus un nonācis lielās finanšu grūtībās, vēsta raidījums.

Bemhens sola konkrēto gadījumu izmeklēt un vainīgos sodīt. Konkrēto gadījumu izmeklēšot un vainīgos bargi sodīšot.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti neatbalstīja papildu 600 000 latu dotācijas piešķiršanu pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" degvielas iegādes izdevumu segšanai.

Deputāti nolēma jautājuma izskatīšanu atlikt līdz 13.aprīlim un uzdeva "Rīgas satiksmei" sagatavot alternatīvus priekšlikumus degvielas iegādes izdevumu segšanai.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.