Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Valdība ārkārtas sēdē lems par sēru izsludināšanu, saistībā ar Polijas prezidenta bojāeju

Pirmdien, 12.aprīlī tiks sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta birojs.

Sēdē, kas sāksies plkst.10 tiks lemts par sēru dienas izsludināšanu Latvijā sakarā ar Polijas prezidenta, viņa dzīvesbiedres, oficiālās delegācijas un citu lidmašīnas pasažieru traģisko bojāeju.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Valda Zatlera preses sekretāre Ilze Rassa, Valsts prezidents aicinājis Ministru kabinetu, solidarizējoties ar Polijas tautu, izsludināt Latvijā sēru dienu, kad Polijā notiks oficiālā atvadīšanās no bojāgājušajiem.

Jau ziņots, ka 96 cilvēki gājuši bojā, sestdien nosēšanās laikā pie Krievijas rietumu pilsētas Smoļenskas nogāžoties lidmašīnai ar Polijas prezidentu un vairākām Polijas augstākajām amatpersonām.

Polijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka gājis bojā valsts prezidents un viņa sieva Marija.

Lidmašīnā atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas.

Delegācijā ietilpa arī armijas ģenerālštāba priekšnieks Františeks Gongors, ārlietu ministra vietnieks Andžejs Krēmers, Nacionālā piemiņas institūta vadītājs Janušs Kurtika, Seima vicespīkers Ježijs Šmaidziņskis, prezidenta kancelejas vadītājs Vladislavs Stasjaks, Polijas Centrālās bankas vadītājs Slavomirs Skšipeks un vēl virkne augstāko amatpersonu.

Lidmašīna nolaišanos veikusi biezā miglā un dažus simtus metru pirms lidlauka aizskārusi kokus, ietriekusies zemē un eksplodējusi.