IESKATIES: Lūdz palīdzību Lielbritānijā pēkšņi miruša dēla pārvešanai mājās

© F64

Kā liecina informācija portālā "ziedot.lv", tad šobrīd līdzcilvēku palīdzība nepieciešama kāda vīrieša mammai Latvijā.

"Palīdzību sava 44 gadus vecā dēla Daiņa repatriācijai no Lielbritānijas lūdz viņa mamma Mirdza Viļuma. Dainis pēkšņi mira Lielbritānijā, Margate, kur dzīvoja un strādāja jau vairākus gadus. Viņš bija solījis mammai drīz atgriezties atpakaļ uz dzīvi Latvijā," teikts publikācijā portālā "ziedot.lv".

Pēdējās dienās Dainis bija sūdzējies par nogurumu un miegainību. Taču tad kādu dienu Dainis atnāca no darba, apsēdās krēslā, bet kaimiņš aizgāja uz savu istabu. Nākamajā rītā kaimiņš viņu atrada krēslā jau mirušu. Daiņa māte lūdz mūsu palīdzību dēla pārvešanai uz Latviju, lai redzētu viņu vēl pēdējo reizi un apglabātu dzimtenē.

Lai pārvestu dēlu apbedīšanai Latvijā nepieciešami 1700 eiro. Daiņa mammai Mirdzai ir 76 gadi, viņa dzīvo ar 15 gadus veco mazdēlu, kuru audzina jau no pirmajiem dzīves mēnešiem, abi dzīvo Elejā. Mirdzai nav naudas, lai varētu pārvest dēlu, tādēļ viņa lūdz līdzcilvēku atbalstu.

Ziedot iespējams šeit.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais