Digitālās televīzijas dekoderus var nopirkt arī pastā

Jau ilgāku laiku Virszemes televīzijas (TV) Starta paku, kurā ir iekļauts dekoders un 30 dienu bezmaksas viedkarte maksas kanāliem, ir iespēja iegādāties lielākajos sadzīves elektronikas preču un pārtikas veikalos. Šonedēļ to tirdzniecība uzsākta 620 Latvijas pasta nodaļās.

"Pašlaik Virszemes TV, pēc mūsu aprēķiniem, skatās jau vismaz 160 000 mājsaimniecību, kas ir puse no visiem analogās televīzijas skatītājiem. Līdz pilnīgai analogā signāla atslēgšanai visā valstī vēl ir nepilni divi mēneši, kuru laikā daudziem iedzīvotājiem jāpagūst aprīkot televizori ar dekoderu, ja viņi arī turpmāk vēlas bez maksas skatīties Latvijas TV kanālus. Man ir liels prieks, ka tagad dekoderi būs nopērkami arī Latvijas pasta nodaļās, līdz ar to cilvēkiem tie būs pieejami vēl plašāk, nekā līdz šim," norāda Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Dekoderus iespējams iegādāties arī Lattelecom veikalos, Rimi, Supernetto, Maxima, kā arī sadzīves elektronikas preču veikalos. Tāpat dekoderus iespējams pasūtīt ar piegādi mājās, zvanot uz klientu servisa tālruni 177. Šādā gadījumā tiks iekasēta papildu maksa par to piegādi – 6,05 lati.

Jau ziņots, ka no 1. aprīļa analogo apraidi Rīgas apraides reģionā (70 līdz 90 km rādiusā ap Rīgu) pārtrauca LNT un LTV1, bet 1. jūnijā analogā apraide tiks izslēgta visā valstī.

Šobrīd valstī notiek vispārēja pāreja no analogās uz ciparu jeb digitālo TV apraidi, un tas nozīmē, ka tiem skatītājiem, kuri līdz šim TV uztvēra ar istabas vai jumta antenu palīdzību, nepieciešams iegādāties dekoderu, lai turpinātu bez maksas skatīties Latvijas kanālus.

Virszemes apraide ir vienīgais apraides veids, kas iedzīvotājiem nodrošina iespēju skatīties TV programmas bez maksas. Pārējie apraides veidi ir tikai un vienīgi par maksu. Skatītājiem atkarībā no pakalpojumu pieejamības ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko un izdevīgāko TV programmu izplatīšanas veidu: virszemes (dekoderu), kabeļtelevīziju, satelīttelevīziju un interneta TV.

Svarīgākais